Банкеръ Daily

Общество и политика

Остри реплики между ПП и ГЕРБ в пленарна зала

"Продължаваме промяната" и ГЕРБ си размениха остри реплики в пленарната зала заради връщането на хартиените бюлетини. Според Милен Матеев от ПП, ГЕРБ са избрали и председателя на парламента, и водещите заседанията на комисиите чрез нечистоплътни практики.

"ГЕРБ се готвят да възстановят статуквото. Помним времето, когато законите се вкарваха и приемаха на тъмно. Навсякъде законодателният процес е онази управленска дейност, при която трябва да се знае кой предлага даден закон, с какви цели и мотиви. ГЕРБ съсипаха държавността. Превърнаха Народното събрание в придатък на правителството. Българският парламент бе последователно обезличаван. България престана да бъде парламентарна република", заяви Матеев.

На думите му реагира Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС, като заяви, че човек, който принадлежи към парламентарната група, чийто лидер е нарушил Конституцията, няма право да говори за институционализъм.

"Политическата организация, която е довела страната до просешка тояга, - онази, която е инвестирала в "Газпром", - тя няма как да говори за морал", възмути се Георгиев.

От своя страна Кирил Петков заяви, че не може от парламентарната трибуна да се разпространяват лъжи. Той бе категоричен, че с промяната в Изборния кодекс ГЕРБ се опитват да върнат статуквото през задната врата. Вместо да водят разговори за политики - първата законодателна промяна, която допускат за обсъждане, освен тази за КПКОНПИ, е Изборният кодекс. Отказват да говорят за други 16 важни политики и правят циркове по телевизията.

"Ето защо такива изказвания не бива да се допускат", подчерта Петков, имайки предвид думите на Георг Георгиев и отправяйки критика към заместник-председателите на Народното събрание.

Председателстващият парламента Росен Желязков призова депутатите да не се сравняват за това кой как води заседания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във