Банкеръ Daily

БСП – София:

Оставката на Тодор Чобанов закъсня с няколко години

Освобождаването от длъжност на заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов е многократно искано от общинските съветници от „БСП за България“, отдавна чакано и много закъсняло. Ресорът на Чобанов – култура, образование, спорт и младежки дейности, през годините, в които той бе заместник-кмет, е белязан от много проблеми, спорни решения и скандали.

Това заявяват в позиция общинските съветници от "БСП за България" в Столичния общински съвет.

„Емблематични са хроничният недостиг на места в детските заведения и липсата на желание да бъде решен този проблем; опитите минералните бани в София да бъдат превърнати във всичко друго, но не и да се ползват по предназначение за балнеоложки дейности; условията за спорта и скандалните предложения, свързани със спортни обекти - този в Драгалевци, а сега и в Бояна; ремонтите на общинските културни институти; състоянието на гробищните паркове и скандалния конкурс за избор на ръководството им... Всяка една от тези теми - по отделно и взети заедно, са основателна причина за отстраняването на Тодор Чобанов от длъжността му“, категорични са социалистите.

Според групата на БСП в СОС е много важно, освен конкретният повод, да станат ясни и да бъдат публично достояние и същинските мотиви за решението на кмета на София Йорданка Фандъкова. Те ясно ще покажат дали са осъзнати всички пропуски, нередности и несвършена работа в този изключително важен ресор от дейността на Столична община. Дали отстраняването на Чобанов е знак, че управляващите в София имат воля за решаването на проблемите в културата, образованието и спорта в столицата.

А ясният знак за осъзнаване и катарзис от страна на кмета Фандъкова би било личното поемане на ресора, който тя отлично познава“, считат общинските съветници от „БСП за България“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във