Банкеръ Daily

Общество и политика

Оставаме най-близки партньори с Великобритания, заяви Марияна Николова

Великобритания  е наш ключов партньор в Европа, съюзник в рамките на НАТО. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова по време на среща с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс.  Николова напомни, че миналата година бяха отбелязани 140 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави. 

„Оставаме най-близки партньори и съюзници в НАТО и Брекзит няма да промени нашите двустранни отношения“, отбеляза вицепремиерът Николова. Тя призова преходния период да се използва за изграждане на бъдещите отношения, осигурявайки максимално възможна приемственост в редица важни области като правата на гражданите, търговията и сигурността.

Посланик Хопкинс изрази задоволство от двустранното сътрудничество в областта на сигурността, като заяви, че България е близък партньор на Обединеното кралство и са постигнати редица съвместни успехи в тази сфера. По време на разговора вицепремиерът Николова и посланик Хопкинс се обединиха за продължаване на доброто сътрудничество в сектора на киберсигурността. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във