Банкеръ Daily

Общество и политика

Остава 14-дневната карантина при влизане от Северна Македония у нас

И след 1 юли остава 14-дневната карантина при влизане от Северна Македония в България. Това обяви при посещението си в Кюстендил главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. С двойно гражданство са вече над 15 хиляди души от Северна Македония с адресна регистрация в Кюстендил.

И в Кюстендил, и от другата страна на границата очакванията бяха карантината при влизане от Северна Македония да отпадне от 1 юли и десетки да могат да пристигнат в града на пазар, за административни консултации, да си платят данъците или по друг повод.

"Много се надявахме да има общоевропейско решение, защото се готвеше такова, и ние сме дали нашето становище кои страни да влязат в забранителен списък. За съжаление обаче има много големи разминавания във вижданията на отделните страни. Единственото сигурно засега е, че най-засегнатите страни – САЩ, Русия, Бразилия, Индия, със сигурност няма да бъдат допускани в Европейския съюз, но идеята бе да имаме пълен списък, включително и за страните от Западните Балкани, за да работим еднакво, но до момента няма общо решение", каза доц. Кунчев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във