Банкеръ Daily

Общество и политика

Основна задача на МОН е да върне отпадналите деца в клас

Обхващане на отпадналите деца от образователната система е основната задача на образователното министерство. Подобряване нивото на грамотност сред учениците ще стане с въвеждането на новите учебни програми и подобряване методите на преподаване и оценяване. Това заяви в Ямбол министърът на образованието Красимир Вълчев. За работа с уязвимите групи в Ямболска област са предоставени допълнително 1 милион лева. Вълчев се включи в церемонията по откриване на обновената сграда на едно от най-големите училища в Ямбол "Св. Климент Охридски".

"Задачата е да се изпълняват по най-добрия начин тези политики. Да мобилизираме усилията да обхванем всяко едно дете, максимално да го подкрепим в образователните институции. Тези които имат дефицити било в детската градина не знаят български, или в училище, са натрупали дефицити, които максимално трябва да бъдат компенсирани. Да имаме мотивирани учители, защото мотивирания учител ще продължи да бъде основния фактор", заяви Вълчев, цитиран от БТА.

По думите му основният фактор в образователната система си остава учителят. "През последните години мотивацията на учителите бе понижена, както и средният успех на кандидатстващите в педагогически направления. Важно е да мотивираме по-добрите ученици да се включат в педагогическите специалности", посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във