Банкеръ Daily

Общество и политика

Осман Октай: БСП и ДПС ще управляват заедно след предсрочни избори през май

През май ще има предсрочни парламентарни избори. Виждайки симптомите на умора и негативи, които носи ГЕРБ от това коалиционно управление, по всяка вероятност ще доведе до ситуация самият Бойко Борисов, за да не загуби всякакви позиции за в бъдеще и да не изчезне като политическа формация на прехода, да отиде на предсрочни избори и тогава да влязат в парламента три политически формации. Това каза за БНР бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай.

"Аз съм убеден, че след тези избори ще има управление между БСП и ДПС, за пореден път, с минимум 130 мандата -  нещо, което ще взриви обществото. ДПС е в добро здраве, не  очаквам рокади на председателския пост", коментира Октай.

ДПС e основано на 4 януари 1990 г. във Варна. Той коментира и ролята на ДПС през изминалите 29 години:

"Най-важното, което може да се каже за ролята на ДПС през тези 29 години, е, че е подвластна на програмата на задкулисието, което си постави за цел БКП/БСП да не носи никаква отговорност за извършените престъпления както при смяната на имената, така и през 100-годишното си съществуване на политическата сцена. ДПС през годините се превърна в крилото на комунистическата партия сред мюсюлманското население". 

"ДПС се превърна в политически проводник на интересите на това задкулисие и, за съжаление, след идването на Симеон и НДСВ в България след 2001 година, и с участието на ДПС до ден днешен България се превърна в държава на задкулисието", допълни Октай.

"Ако трябва да спомена последното послание на Доган за програмно управление, това програмно управление е "всички заедно да управляваме държавата и никой да не търси отговорност". Долу-горе така звучи. Всъщност това е продължение на предлаганото преди години социално-либерално управление на страната - управлението със Симеон и НДСВ", каза още той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във