Банкеръ Daily

Общество и политика

Още в предишния мандат на Танева имало индикации за злоупотреби

"Когато бях министър на земеделието (2014 - 2017 г.) отказах да разпиша каквито и да е мерки за къщи за гости, тъй като вече имаше индикации за проблеми", каза пред журналисти в Министерския съвет новият земеделски министър Десислава Танева.

Тя уточни, че нейният екип е направил така, че да не се спира европейската земеделска програма заради тези проблеми и допълни, че контролът върху вече одобрени проекти и сключени преди нейния мандат договори за такива обекти, е на други лица.

В отговор на въпроса дали ще се бори с корупцията в сектора, новият земеделски министър изтъкна, че е работила винаги по правилата, въпреки че у нас се изкривяват дори европейските регламенти, като се търсят вратички за възползване от тях. Танева увери, че новата програма за селските райони ще е по-добра от настоящата. Основната стратегическа задача е концепцията за мястото на България в новата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз, стана ясно още от думите на Танева. Също така тя гарантира, че Иванка Багдатова-Мизова ще бъде освободена от фонд "Земеделие" в първия възможен момент.

Запитана Дали Делян Пеевски кадрува в Държавен фонд  "Земеделие", министърът отговори, че няма такива данни.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във