Банкеръ Daily

Общество и политика

Още паркове в София ще бъдат достъпни за разходки

Предстои още паркове в София да бъдат отворени за посещения, между които парк "Възраждане". Заради ремонта в Западен парк, специално за майки с колички от утре ще бъде отворен парк "Света Троица". Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя поясни, че експертите на общината са имали задачата да наблюдават внимателно какво се случва в парковете, така че да коригират мерките за достъп, за да са удобни за хората.

Кметът изрази надежда, че достъпът до Витоша ще бъде разрешен идната седмица. И напомни, че това зависи от личната отговорност на всеки гражданин и спомена провала при първия опит за отваряне на пазарите.

Седмица за седмица от Столичната община се взимали решенията и за възстановяването на синята зона в центъра. Засега мнението на Фандъкова, че паркирането там не трябва да се плаща, надделявало, но все повече били гласовете срещу хаоса с паркирането в централната градска част.

"Въпросът не е в парите, а в паркирането и хаоса в хубавото време. При лошо време в центъра идват хората, които са на работа, но при хубаво време, колите рязко се увеличават", каза кметът пред БиТиВи.

Столичният градоначалник посочи, че дезинфекцията и контролът в кварталите "Филиповци" и "Факултета" ще продължат въпреки премахването на частичните ограничителни мерки.

В средата на май ще започне проектът за разширяването на бул. "Тодор Каблешков". Откриването на новата линия на метрото се забавя заради това, че пътниците са намалели в пъти, обясни Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във