Банкеръ Daily

Работни групи продължават срещите си за съставяне на кабинет с мандата на ПП

Още не е уточнено кога ще се проведе голямата лидерска среща

Със закрити срещи на работни групи за уточняване на финалните текстове с управленски приоритети в секторните политики продължава работата по съставяне на кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“.

Заедно с експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ днес от „Продължаваме промяната“ обсъдиха постигнатите договорености по темите: „екология“, „правосъдие“ и „култура“, а отделните формации представиха бележките си в областта на туризма и електронното управление.

Целта е до петък, когато се открива 47-ото Народно събрание, да бъде оформено коалиционното споразумение, което да бъде подписано от лидерите на четирите формации. 

Комуникацията между тях не е спирала.​

Утре предстои среща между ръководствата на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, съобщиха за Националното радио от преговарящите екипи, но все още не е уточнено кога ще се проведе голямата лидерска среща.

До края на седмицата трябва да е готово коалиционното споразумение с подробно разписани управленски приоритети. То ще бъде предложено за  подпис от лидерите на формациите, поканени за участие в управлението. Това са БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Вчера депутатът от социалистическата партия проф. Румен Гечев обяви, че има постигнато съгласие за разпределянето на постовете в бъдещия кабинет.

"Умува се сега дали ще има министерство на иновациите или ще бъде към министерство на икономиката. Ако има такова министерство, то евентуално може да промени. Така че - отворено е, но това ще е в основни линии структурата. Поне няма противоречие, аз говорих с колеги от другите групи. Това е справедлив подход. Според гласовете на избирателите, броя на депутатските места се сформира съотношението. 8-4-3-2 е това, което се получава от изчислението на тежестта на партиите в парламента", обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във