Банкеръ Daily

Общество и политика

Още един политик с апартамент от „Артекс”

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент на преференциални цени. През есента на 2018 г. Първанов си купува апартамент от 150 кв. м заедно с два гаража с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева. Това прави точно по 616 евро на кв. м., съобщи Би Ти Ви.

Първанов се сдобива с имота на 28 септември 2018 г. Апартаментът в луксозния блок се намира в кв. „Изток” на ул. „Тинтява”, или на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

С апартамент в същата сграда няколко дни по-рано се е сдобил и ексшефът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

През февруари 2018 г. председател на КРС става сегашният транспортен министър Росен Желязков, след като изтича мандатът на Божков, заемал длъжността от 2007 година. Сделката на Веселин Божков за апартамента е излязла 682 евро на кв. м.

От 1990-та до 2007-ма година Красимир Първанов заема различни длъжности в "Електроразпределение Столично" АД – началник подстанция, диспечер-управление на електроразпределителната мрежа на град София, директор "Електроразпределение Запад". В периода 2007-ма – 2010-та година е директор на дирекция "Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи" в "ЧЕЗ Разпределение България" АД. От 2010-та до 2012-та година е изпълнителен директор на "Националната електрическа компания" ЕАД.

На 15 май 2017 г. е назначен за зам.-министър на енергетиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във