Банкеръ Daily

Общество и политика

Още един лекар попада в листата на ГЕРБ за София

Проф. Асен Николов

По време на посещението си в ''Майчин дом'' кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова съобщи, че шефът на родилното отделение проф. Асен Николов влиза в листата на ГЕРБ за общински съветници.  Фандъкова присъства на представянето на телемедицинска система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни в болницата. Системата се въвежда за първи път в България. "Професорът е доказан авторитет, експертиза, опит и възможност да защитава интересите на гражданите на София като цяло, той е един от националните консултанти по акушерство и гинекология", посочи столичният градоначалник.

Николов определи кмета като изключително достоен човек, който е доказал своята ефективност в досегашното управление на града. "Майчин дом" вече има борд от настоятели, където е и кметът Фандъкова. Тя е човек, който направи много неща по време на мандатите си", обясни и шефът на болницата.  Той похвали Фандъкова както за общинския фонд за ин-витро, така и за това, че е организирала първия мащабен скрининг за рак на гърдата, в който са участвали над 7000 учителки. 

В четвъртък кметът провери реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница. Тя отбеляза, че здравеопазването ще е сред ключовите приоритети в предизборната ѝ платформа.Тогава стана ясно, че известният кардиолог проф. Иво Петров - медицински директор на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център”  също попада в листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници. Заедно с нея бяха заместник-кметът Дончо Барбалов и председателят на здравната комисия в Столичния общински съвет д-р Веселин Милев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във