Банкеръ Daily

Общество и политика

Още един депутат пое от парламента към кметския стол

Атанас Стоянов

Парламентът гласува оставката на депутата от парламентарната група на "Обединени патриоти" Атанас Стоянов (ВМРО), който беше избран за кмет на Сандански на 3 ноември. Клетвата му в качеството му на градоначалник ще е утре. На негово място се очаква да влезе като народен представител от Благоевградския район пак представител на партията на Красимир Каракачанов от Петрич.

На мястото на напусналия лидер на "Атака" Волен Сидеров, който стана общински съветник в София, в Народното събрание влезе пак човек на ВМРО – Мария Цветкова. Така войводите имат 12 души в парламентарната група, а НФСБ – 9. Представителите на "Атака" са шестима и са независими, след като Десислав Чуколов, Павел Шопов и Сидеров бяха изключени преди изборите, а останалите четирима напуснаха сами.

Общинската лидерка на ГЕРБ в Карлово пък зае на депутатската банка мястото на Христо Грудев, който стана кмет на Асеновград. Данка Зидарова-Люртова се закле в началото на днешното пленарно заседание. Тя е на 38 г. и прави дебют в Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във