Банкеръ Daily

Общество и политика

Още двама се отказаха от депутатските си места в 48-ото НС

ЦИК заличи като избрани за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявления. Това стана на онлайн излъчвано заседание на изборния орган.

На база на заявление от 7 октомври т.г. от Деян Николаев Николов, регистриран кандидат за депутат от кандидатска листа на "Възраждане" в 24-ти многомандатен изборен район-София, комисията реши той да бъде заличен от списъка в листите на "Възраждане" в 24-ти МИР в столицата.

Гласувано беше и аналогичното искане от 6 октомври т.г. от Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на ДПС в 12 изборен район-Монтана. В заявлението си той също обявява, че желае да бъде заличен и да не бъде обявен за избран за народен представител. С решението на ЦИК той следва да бъде заличен от списъка, в който попада.

Вчера бе гласуван и отказът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в Народното събрание и на други избрани за народни представители.

Николай Събев - бившият министър на транспорта, който водеше листата на „Продължаваме промяната” в Русе, също се отказа да е народен представител, като заявлението му бе прието от ЦИК.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във