Банкеръ Daily

Общество и политика

Още двама депутати са със съмнителни проби за коронавирус

Две съмнителни проби за коронавирус на народни представители ще бъдат доуточнявани днес. Общо във Военномедицинска академия са направени 92 проби от депутати. В „Софиямед”, където тестват други 92 проби на народни представители, резултатите са отрицателни, съобщи председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Днес предстои да бъде изследван персоналът, работещ в Народното събрание.Изследването на всички депутати и цялата администрация на парламента се наложи, след като депутатът от ДПС  Хасан Адемов се оказа с коронавирус", уточни Мутафчийски.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че днес ще бъдат тествани всички, работещи в парламента – административни служители, шофьори, стенографи и друг персонал. Ще има решение за работата на парламента, след като излязат резултатите.

"Когато предложих НС да не работи - имах точно това предвид. Вирусът не подбира по никаква принадлежност. Някои ме обвиниха, че потъпквам парламентаризма. Когато ви отделих  журналистите, вие ми се разсърдихте, но аз предпочетох да ми се сърдите, но все пак да запазим здравето ви.Народните представители се тестват не защото са специални или богопомазани, а защото имат контакти в избирателните си райони и имат още много контакти.", каза Караянчева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във