Банкеръ Daily

Общество и политика

Още десни партии се коалират с РБ до края на седмицата, съобщи Зеленогорски

Още десни формации ще се присъединят към Реформаторския блок до края на седмицата, заяви председателят на Предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски след подписването на споразумение за коалиция с Глас народен на Светослав Витков.  

"Реформаторският блок е обединителят на дясното в България. Включвайки политическа сила като Глас народен, които носят младежка енергия, ще станем още по-силни. Ние сме единствените в дясно, които показват как можем да се обединяваме, а не да се цепим, защото десните избиратели в България са изправени пред изключителни проблеми, свързани с опитите за фрагментиране", коментира той.

Зеленогорски подчерта, че в момента най-важно е да бъде поставена граница между това да се запази  цивилизационния избор на България и опитът „корабът“ да бъде обърнат за североизток.

"В този смисъл ние ще си партнираме с всички, които споделят евроатлантическата ориентация на страната, защото българският интерес е да реализираме националния идеал през членството ни в Европейския съюз и НАТО, каза той.

Найден Зеленогорски обясни, че още днес в Пловдив ще бъде подписано споразумение и с „Кауза България“, които също ще бъдат част от коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ на изборите през март.

Партията Кауза България е регистрирана през 2011 година със седалище в Пловдив. За председател е избран арх. Цветелин Цоневски.

През 2011 година Кауза България участва в местните избори в Община Пловдив в коалиция с партиите Новото време и Общество за нова България, която получава 5959 гласа (4,16%) и две места в Общинския съвет.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във