Банкеръ Daily

Общество и политика

Още 11 души у нас са заразени с коронавирус

Още 11 души у нас са заразени с коронавирус. Така болните стават общо 92-ма. Засегнати са още два града - Смолян и Велико Търново. . В областната болница в Смолян е хоспитализиран един пациент, при когото е потвърден COVID-19. Лицето се е завърнало от Великобритания преди два дни и в момента е в добро общо здравословно състояние. Друг пациент е под медицинско наблюдение в инфекциозното отделение в МОБАЛ Велико Търново. Той също е в добро общо състояние. 

"Искам да повторя неща, които се забравят или не са ясни. Гражданите, които се връщат от рискови държави, отиват под 14-дневна карантина. При нарушение знаете какво следва. По време на карантината, ако имат оплаквания, се обаждат на личния лекар. След като той по телефона е преценил, че състоянието му отива към средно тежко или тежко, се свързва с Бърза помощ или РЗИ. Личният лекар не трябва да се среща с него поради ред причини. След като пристигне в болница, на пациента се извършва преглед и се преценява, дали да бъде оставен в болницата и да бъде тестван. Ако бъде тестван и пробата е положителна има няколко сценария - да се лекува вкъщи, при леко или средно състояние, или да остане в болница, ако е в тежко състояние", обясни шефът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг.

"Задминахме 204 000 случаи на положителни резултати от коронавирус в световен план. 8232 смъртни случаи до този момент от заразата", съобщи Мутафичйски

Facebook logo
Бъдете с нас и във