Банкеръ Daily

Общество и политика

"Осемте джуджета": Един голям плик с 500 000 евро за Петьо Еврото

Димитър Ламбовски

Специализираната прокуратура е предала над 500 000 евро на човек, който няма нищо общо с делото, по което са иззети парите. Средствата не са останали у него, макар че в документите пише, че ги е получил. След това парите са се оказали у адвокат, който се е качил в автомобила на бившия следовател Петьо Петров, известен като Пепи Еврото. Това разкрива третата част от разследването на “Антикорупционен фонд” - “Осемте джуджета”.

Третата част на разследването добавя още един сюжет към вече познатите. В него се намесва бившият депутат (2001-2005) от НДСВ Димитър Ламбовски, който получава иззетите от съпругата на Златанов над половин милион евро, пише "Свободна Европа".

Неправителствената организация “Антикорупционен фонд” излъчи в две части интервю с бизнесмена Илия Златанов, който твърди, че има връзка между бившия следовател Петьо Петров и Специализираната прокуратура. Историята му е за опит за кражба чрез изнудване на фирмите от групата на “Изамет” – най-големия български производител на асансьори.

"Вместо “извинение” към прокуратурата за предишното ни видео – още един свидетел със скандална история от паркинга на специализираната прокуратура. Този път не става дума за злато, а за един голям плик с евро. За Петьо Еврото, разбира се", гласи позицията на "Антикорупционния фонд".

https://www.youtube.com/watch?v=u1gG19CkpUI&feature=emb_logo

Facebook logo
Бъдете с нас и във