Банкеръ Daily

Общество и политика

Осем водачи на листи на ВМРО са от гражданската квота

"Традиция във ВМРО е да каним в своите листи хора, отстоявали патриотични каузи. Не за пръв път каним представители на гражданското общество. На изборите 105 човека са от гражданската квота. Само в листите на трите столични района те са 15 души. 8 от водачите на листи са от гражданската квота." Това съобщи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Кандидати за депутати от гражданската квота на ВМРО са ген. Кирил Радев, който е бил част от системата на МВР на различни позиции, проф. Христо Смоленов, който е експерт по антитероризъм, Давид Александров, който бе представен като съпредседател на сдружение РОД, баща на четири деца и борец срещу Истанбулската конвенция, ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров. В листите на ВМРО са пловдивският общински съветник от "Съюз за Пловдив" Владимир Кисьов и юристът Димитър Чукарски, бивш депутат от РЗС. Кисьов вероятно ще бъде конкурент на досегашния си партньор Дани Каназирева, за която се говори, че ще бъде кандидат за депутат от ГЕРБ.

В листите на ВМРО са още Боян Чуков, който вчера напусна БСП, и Арлин Антонов, бивш директор на НСС, а в момента общински съветник в Пазарджик. В кандидатдепутатските списъци на воеводите е и Иван Иванов, изключен от БСП, както и актрисата Ернестина Шинова, която е пожелала сама да е последна в две листи - Варна и Шумен. Тя е съпруга на евродепутата от ВМРО Андрей Слабаков.

След представянето Боян Чуков, който ще е трети в листата в Стара Загора, каза, че ВМРО е най-близка до неговите убежденията му, а Кузман Илиев, който е бивш водещ от Нова телевизия и беше в Института за дясна политика - че е патриот, а само за партията на Каракачанов патриотизмът не се е превърнал в срамна дума.

"Много хора не искат да членуват в партии. Защото политиците направиха думата партия мръсна дума през последните 30 години. Ние смятаме, че българското общество не са партиите, а хората. Винаги сме толерирали преференциалното гласуване", заяви Каракачанов.

"Не водим мръсна и компроматна кампания. Нашата кампания ще бъде позитивна на базата какво сме направили и какво ще направим. Не трябва хората да слушат политиците как враждуват", каза още лидерът на ВМРО.

По думите му битката няма да бъде лека. "Всички водачи на листи са ясни. Не обичам да давам прогнози. Колко депутати ще има ВМРО зависи от това как ще се проведе кампанията и какво ще решат хората", подчерта той. И допълни, че представителите от гражданската квота са "хора със собствена позиция, характер и отстояване не българския национален интерес”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във