Банкеръ Daily

Общество и политика

Осем са подадените заявления в ЦИК за доставка на машини за гласуване

Осем фирми са подали заявления за участие в обществената поръчка на ЦИК за доставка на 9600 машини за гласуване. Кандидатите юридически лица са: ЛЕКС.БГ ЕАД е подала документи още на 26 ти ноември. 

Следват СИЕЛА НОРМА АД,  ЦАПК ПРОГРЕС ГРУП АД,  КОНТРАКС АД и  ЕКСЕЛОР ХОЛДИНГ ГРУП ЕООД. "Български машини за гласуване" ДЗЗД е подала заявлението си последна -  2 минути преди да изтече крайният срок за подаване на документи, който беше в полунощ.

Физическите лица кандидати да доставят машините за гласуване са Михаил Димитров Вишанин (Mihail Dimitrov Vishanin) и Иван Величков Иванов (Ivan Velichkov Ivanov). 

След като станаха ясни имената на подалите заявление за участие в процедурата, ще трябва да се извървят всички юридически стъпки до сключване на договора за доставка на машините за гласуване, като ще има срок, в който участниците да допълнят документация, ако имат пропуски.

След това ЦИК ще одобри допуснатите и ще ги покани за предварителни преговори.

Следва отваряне, разглеждане и оценка на техническите и ценови оферти.

С решение на ЦИК ще се определи победителят в процедурата. Финалът е сключването на договора.

В началото на следващата година се очаква ЦИК да сключи договор с изпълнителя на обществената поръчка за доставка на 9600 машини за гласуване на предстоящите парламентарни избори. Пределната цена е 36 милиона лева без ДДС. 

Изборният кодекс изисква машина за гласуване да има във всяка секция с над 300 избиратели на предстоящия парламентарен вот.

В хода на процедурата по оценка пред ЦИК ще бъдат представени и модели на устройствата за гласуване, които предлагат кандидатите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във