Банкеръ Daily

Общество и политика

Осем са новите случаи на коронавирус у нас, общо са 51

Осем са новите случаи на инфектирани с коронавируса COVID-19 у нас, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски, директор на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Оперативния щаб за борба с коронавируса. 

Общият брой на инфектираните в България са 51, от които двама починали.

Генералът изнесе и някои важни подробности около потвърдения случай във Варна, посочвайки го като един от типичните лоши примери, заради които се разпространява заразата.

"Варненският пациент бе потвърден. Той хваща самолет от Варна за Бергамо в разгара на епидемията. От там отива в Барселона и след това се връща в София, за да се върне по сухопътен път към Варна. Слава Богу, след като се е прибрал веднага е отишъл в болница", посочи Мутафчийски.

"Ето за това говорим дами и господа", добави той, очевидно визирайки неспазването на препоръките за спиране на разпространението на коронавируса.

Особено важно е всички да се съобразим с мерките, наложени от правителството по време на пандемията, за да не се стига до други подобни нелепи случаи, подчерта Мутафчийски.

"Спрени са плановите операции, женските консултации, детските ваксинации, свижданията", каза Мутафчийски.

"Апелът е да не се разхождат свободно тези пациенти. Това е защото имаме 10 пациента, които си стоят вкъщи и от ВМА имаме телефонна връзка с тях. Не могат да бъдат приети всички. Трябва да са в средно-тежко или тежко състояние", каза той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във