Банкеръ Daily

Общество и политика

Осем поликлиники в София отварят "зелени коридори" за ваксиниране

От вторник отварят "зелени коридори" за ваксинация в поликлиниките в София. Планира се това да се случи в осем ДКЦ-та. Едната от тях е 11-а поликлиника. Там "зеленият коридор" работи от понеделник до петък, в часовете от 8 до 14 ч., обясни в ефира на bTV директорът на центъра Татяна Евтимова.

От понеделник до четвъртък обаче ще бъдат поставяни дози на хората над 60-годишна възраст. "Ще изпълним заповедта на министъра. С приоритет ще ваксинираме всички възрастни хора над 60-годишна възраст, с хронични заболявания, онкологични също така. Ние работим от понеделник до петък. Събота и неделя за нас са почивни дни. Ще съобразим работното време и се надявам да ваксинираме всички желаещи", поясни Евтимова.

В диагностично-консултативния център разполагат с иРНК ваксините на "Пфайзер" и "Модерна", както и с препарата на "АстраЗенека". Ваксинирането става с предварително записване. За тази седмица вече са записани 32-ма души, като има и такива, които ще дойдат за поставяне на втора доза.

"Капацитетът ни е доста голям, имаме на разположение 2 екипа. Имаме възможност да включим и трети, така че можем на ден да ваксинираме с над 100 дози спокойно. Въпросът е да има желание и трябва да се съобразим със заповедта на здравия министър", коментира още Евтимова.

ДКЦ 11 е и логистичен център, откъдето личните лекари в центъра и тези, практикуващи в района, ще могат да получат ваксини за своите пациенти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във