Банкеръ Daily

Общество и политика

Оръжейници от военните заводи в Лясковец излязоха на протест заради винетките

Снимка:БНР

Оръжейници от двата военни завода в Лясковец и жители на града излязоха на мирен протест с настояване да отпадне задължението им да пътуват с винетки до работните си места. Заводите са на второкласен републикански път и са на 300 метра от Лясковец.

Няколко хиляди оръжейници нямат алтернативен общински път, по който да стигнат до работа. До военните заводи няма обществен транспорт, превоз не се осигурява и от работодателя. Работниците пътуват с личните си автомобили и настояват участъкът от Лясковец до заводите да бъде освободен от винетка.

„Проблем е, че трябва да си купувам винетка, това са излишни 100 лева. Гъстонаселените места трябва да са без винетка“, категорични са протестиращите.

„Аз имам ферма на 50 метра от камерите, трябва да си купувам винетка. До сега по това трасе АПИ не са вкарали и 5 лева“, възмущава се жител на града.

„Общината трябва да поддържа това трасе, защото там работят над 4000 човека“, коментират работещи.

От Община Лясковец са изпратили искане до Пътната агенция да получат за стопанисване километър и половина от пътя от Лясковец покрай военните заводи до село Драгижево.

Facebook logo
Бъдете с нас и във