Банкеръ Daily

Общество и политика

Орхан Исмаилов: Оставката ми не е проблем

България в момента има нужда от стабилно правителство и кабинет, трябва да се направят реформи. Аз не се чувствам чак толкова значим и важен фактор, че да разтърся държавата. Това заяви пред БНР зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, чиято оставка бе поискана от Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че би си подал оставката, ако от това зависи съдбата на правителството.

"Хората, които са на високите етажи във властта, естествено че винаги очакват някакви такива удари. Мен това не ме притеснява. Аз гледам професионално на нещата. Постовете не са ме интересували чак толкова много през този период от време, когато съм ги заемал", каза Исмаилов.

"От тук нататък решение не е от моята компетенция. За мен не е никакъв проблем да си подам оставката. Оставката на един министър, зам.-министър или човек от изпълнителната власт винаги трябва да е в джоба му. Това не е проблем. Проблемът е, че в 21-ви век в една демократична страна излизат политици и недоумявам тези нападки и тези обвинения", коментира Исмаилов.

Исмаилов посочи, че не е очаквал подкрепата на ДПС.

Той подчерта, че при избора на човек за даден пост трябва да се гледат качествата и професионализма му. "Аз мисля, че ще си използвам конституционно установените права и ще си търся правата в съда. Доколкото разбирам г-н Симеонов ме е нарекъл едва ли не турски агент. Знаете ли, че аз в Турция съм ходил два пъти", допълни зам.-министърът.

"Аз мога да предполагам много неща. Буди съмнение факта, че аз съм назначен отпреди една седмица, 10 дни, а те чак сега се осъзнаха да вдигат шум. Едва ли не аз станах най-важният фактор в държавата. Ако с това ще се оправи държавата, аз съм готов на всичко. Но това не е принципно. Няма логика в техните съждения", допълни Исмаилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във