Банкеръ Daily

Общество и политика

Организират безплатни курсове за жени-шофьори в градския транспорт

По идея на Съюза на транспортните работници съвместно със Столичната община се организират безплатни курсове за жени –водачи в Столичния автотранспорт. Целта е повече жени да имат възможност да повишат своята квалификация.

В четирите дружества на столичния транспорт работят над 2000 жени.

Информацията бе съобщена по време на форума „Жените в транспорта на България“, където кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави  участниците за 8-ми март.

 „Първите проекти, които осъществихме заедно бяха свързани с повишаване на сигурността в превозните средства и срещу насилието над жени. Днес вече в голяма част от превозните средства има поставени камери, които да гарантират по-голяма сигурност както на пътниците, така и на водачите. Днес надграждаме това сътрудничество и работим по мерки, които включват политики за съчетаване на професионалния и семеен живот. Работата в столичния транспорт е отговорна и нелека и е важно жените да имат възможността да съчетават професионалното си развитие със семейните отговорности и личния живот", обясни Фандъкова. 

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова работещите в столичния транспорт жени ще бъдат включени в програмата на Столичната община за скринингово изследване за рак на млечната жлеза. Тя припомни, че в програмата до момента са били включени учители и социални работници. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във