Банкеръ Daily

Общество и политика

Орешарски: Има положителни тенденции в енергетиката

Eнергетиката е сектор с много рискове, но положителните тенденции вече са налице, макар да има още какво да се желае в балансирането на системата. Това каза премиерът Пламен Орешарски в Ловеч, където се провежда правителственото заседание по повод намерението на ГЕРБ да внесе вот на недоверие към кабинета за политиката в енергийния сектор.

Според премиера опозицията проявява интересен подход да внася вотове за сравнително успешни политики. Премиерът направи уговорката, че вотът на недоверие за енергетиката още не е внесен и се въздържа от повече коментари.

Колкото до проекта "Южен поток", той "досега наваксва изоставането от средата на миналата година", посочи Орешарски и допълни, че правителството продължава преговорите за постигане на добри условия за страната ни.

Икономическият министър Драгомир Стойнев заяви, че очаква мотивите на опозицията по готвения вот на недоверие. Той подчерта, че не бива да се забравя, че именно този сектор е свалил правителството на ГЕРБ. По думите на министъра преди два месеца международната кредитна агенция "Фич" е дала положителна оценка за развитието на енергетиката у нас.

По план тази година трябва да почне строителството на "Южен поток", допълни Стойнев. "Ако опозицията си беше свършила работата през последните три години и половина,газопроводът трябваше отдавна да е построен", заяви още енергийният министър.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във