Банкеръ Daily

Общество и политика

Орбан: Не може ЕС да дава пари на Турция, а да няма за България

S 250 45c088a0 b2ed 497d a011 d0174c731d4c

Ако можем да дадем 3 млрд. евро на Турция, която не е в Европейския съюз, тогава е невъзможно да не може да дадем 160 млн. евро на българите, които са в ЕС. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан, който заедно с министър-председателя Бойко Борисов разгледа оградата на българо-турската граница.

На 16 септември ще се проведе среща на държавните и правителствените ръководители на държавите от ЕС в Братислава, като основната темата ще е за изход от мигрантската криза. "Аз съм готов да окажем всякакъв вид помощ на България. В Братислава Борисов може да разчита на нас", каза унгарският премиер.

"Досега, като истинска шенгенска граница на Европа, сме се оправяли сами. Ние изпълняваме дълга си към ЕС и пазим границата. Само че тази година дойдоха две големи плащания - за американските централи и сега, в следващите дни, ще взема решение за руските централи - няма бюджет, който да издържи. Затова в Братислава ще настоявам за незабавна помощ", каза от своя страна Борисов.

"В петък трябва да се чуе, че на България се помага със 160 млн. евро. Това трябва българите да го чуят", категоричен бе премиерът Борисов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във