Банкеръ Daily

Общество и политика

Опънаха палатки пред МС срещу преговорите с "Газпром"

Снимка БНР

Граждани се събраха на протест пред сградата на Министерския съвет, където опънаха палатки. Те искат оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов, както и гаранции от служебния кабинет, че няма да подновява доставките и сключва нов договор за доставка на газ от „Газпром“. Протестът се организира от сдружение БОЕЦ.

„Газпром, с терористи не преговаряме“, каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. „Стоп на коалицията „Газпром“ и Кремъл“, допълни Георгиев. Той обяви „блокада“ на централния вход на МС. 

Ще останем цяла нощ, а от утре започваме с „акции изненади“, посочи Георгиев. Имаме две конкретни цели – оставка на енергийния министър и да не се подновяват преговорите и доставките на газ от „Газпром“, обясни той . „Оставка“, скандираха протестиращите. 

Гражданите получиха стикери с надписи „“Газпром“ – с терористи не се преговаря“ и „БОЕЦ срещу мафията“. Протестиращи носеха българското знаме и това на Европейския съюз. Имаше плакати с надписи „Слуги на Путин, изчезвайте с мръсна Gaz“ и „Не на екстрадациите към путинова Русия“. 

Движението в пространството между МС и партийния дом е спряно. Има засилено полицейско присъствие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във