Банкеръ Daily

Общество и политика

Опрощават изцяло наемите на неработещите обекти в Слънчев бряг

Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на година на обекти в Слънчев бряг, които не са отворени за туристи. 

"Предстои да направим анализ кои ще са те, като това ще важи за обекти, които са под егидата на "Слънчев бряг АД". Решението беше трудно, но го взехме, тъй като държавата влиза в положението на бранша. Знаем за затруднението в момента и че туризмът е най-засегнатият сектор." Това заяви в Слънчев бряг вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Тя увери, че най-големият ни курортен комплекс е изцяло подготвен да поеме туристите, които се очакват следващите месеци. "2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме", отбеляза още Николова.

От думите й стана ясно, че в курорта се прилага пълна дезинфекция на всички публични пространства, както и на зелените площи, а видеонаблюдението функционира напълно. Около 350 камери работят за сигурността на посетителите.

Министърът на туризма допълни, че с 50% ще се намали и таксата за паркиране в курорта. "Създадена е специална апликация за чужденци, която е в тяхна помощ. Чрез нея веднага може да се заплати паркирането в синята зона, като в момента цената е 50 цента на час", посочи вицепремиерът.

В момента в Слънчев бряг почиват германци, нидерландци и чехи. Местата за настаняване са резервирани за месец август на пълен капацитет, поясни Николова.

"Очакваме през септември и двудневни, и тридневни посещения, а през август - едноседмични пакети. За септември има много еднодневни резервации, както и седмични и уикенд пакети. Разчитаме българите да посетят повече места за настаняване в страната си, да видят нашите културно-исторически забележителности. Подготвяме съвместно са Асоциацията на екскурзоводите инициатива за малко познатите места у нас, която ще популяризираме в онлайн пространството", каза вицепремиерът.

Тя благодари на всички хотелиери, които въпреки пандемията не затвориха своите обекти и не освободиха персонала.

"Изработваме и екшън план, който ще очертае подготовка за предстоящия зимен сезон, той е много важен. Ще създам специализиран съвет към министерството, в който ще бъдат включени експерти и представители на бизнеса", обяви Николова. В него ще бъдат подготвени кризисни предложения за новия зимен сезон и преодоляване на последствията от COVID-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във