Банкеръ Daily

Десислава Атанасова:

Опозицията забрави, че Борисов обеща да подаде оставка при свикването на ВНС

Мандатът изтича след няколко месеца и трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички извънпарламентарни политически партии да изготвят своите политически платформи и послания. Това заяви Десислава Атанасова, председателят на новата временна парламентарна комисия, която ще разгледа проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ. 

"Хората, които са на протестите, ако могат, да работят за такива политически послания и да участват в следващите избори и в политическия живот на страната. Предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите", каза Атанасова пред bTV.

Според нея протестиращите и най-вече лидерите на опозиционните партии забравят обещанието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да подаде оставка на следващия ден, след като се събират 160 гласа в парламента за свикване на Велико народно събрание.

Следващата седмица ще бъдат обявени имената на хората, които ще влязат в експертния съвет, консултиращ управляващите за промените в основния закон. Председателят на експертната комисия посочи, че в съвета ще влязат доказани авторитети в правото, представители на академичната общност и бивши конституционни съдии.

Атанасова подчерта, че трябва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото конституцията засяга всички сфери на обществения живот.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във