Банкеръ Daily

Общество и политика

Опозицията протестира, иска оставката на Борисов (ОБЗОР)

S 250 69f6a293 bebe 47ab 8d9b 043562502f6b
S 250 e483a6b4 9f9c 4aaf 8d4c a301b958364c
S 250 76ea0060 48d9 4c05 ad84 be578cdcae32
S 250 d2fb526e 5f00 4eff 9e62 9afe5e260c6e

Демонстранти, сред които и политици, поискаха оставката на правителството заради сделката за активите на ЧЕЗ в България. Събралите се пред Министерския съвет смятат, че последните действия на кабинета са недопустими и призоваха за всекидневен натиск върху централната власт, докато тя не се оттегли. 

Един от организаторите на протеста е партия "Възраждане", съобщи БНР. Активисти на БСП обаче също бяха под прозорците на Бойко Борисов. 

Председателката на БСП заяви Корнелия Нинова заяви, че дошлите на площада са смели, защото се осмеляват да поискат оставката на правителството. "Води се война от опозицията в Народното събрание, води се война с всеки – журналист, политолог, свободен човек, който ви каже, че е време да напускате мястото си. Всеки, различен от вас, е подложен на репресия", каза Нинова.

От политическа партия „Възраждане“ се опитаха да връчат в Министерския съвет предварително написаната оставка. Според лидера Костадин Костадинов Борисов трябва да я разпише "поради системно несправяне с ръководството и контрола на държавната администрация чудовищната корупция е превзела всички нива на държавното управление. Трайното и явно погазване на националните интереси в услуга на чужди държави, довеждането на нацията до състояние на демографски апокалипсис".

Нинова коментира и оттеглянето на Истанбулската конвенция, като каза, че може тя да бъде оттеглена, но може и да бъде предложена отново. Тя призова хората да бдят това да не се случва. 

Сериозна част от протестиращите пристигнаха от провинцията с автобуси, организирани от БСП. Протестът е както срещу Истанбулската конвенция, така и против сделката на Гинка Върбакова за българските активи на ЧЕЗ по информация от "Позитано 20".

Интересни плакати се забелязваха пред Министерския съвет - един от тях гласи: "Бойко Гинкин Политически джендър с високо напрежение".

От ГЕРБ се възмутиха, че "червената партия" отново се опитала с преврат да свали законно избрано правителство.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във