Банкеръ Daily

Общество и политика

Опозицията прилага подли номера, според Дариткова

Управляващите обвиниха ДПС и БСП за провала на днешното пленарно заседание. Парламентът не събра кворум, след като при третия опит в залата се регистрираха 120 народни представители.

"Консолидираната опозиция в лицето на БСП и ДПС провали днешното пленарно заседание. Действията на опозицията са същите както и преди европейските избори. Заявлението им, че ще бъдат конструктивни и ще променят маниера си и поведението си, се оказа лъжа", коментира в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя беше категорична, че следващата седмица ще се справят с кворума и предложените промени в Изборния кодекс за отмяна на машинното гласуване ще бъдат разгледани.

"Надявам се, че колегите ще осъзнаят, че е по-добре да се борим с аргументи в дебата, вместо с подли номера, които не отговарят на претенциите им за отговорни политически партии", добави Дариткова. Тя си обяснявала това поведение на опозицията с "липса на въображение".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че отмяната на машинното гласуване ще бъде гласувана в зала. "Естествено, че ще мине. Искам да припомня, че от самото начало НФСБ сме се заявили категорично против машинно гласуване, тъй като това е най-елементарната форма за манипулиране на избори", посочи той.

Симеонов отбеляза, че не препоръчва на опозицията да влиза в същия режим и същата спирала на падение, в които бяха влезли предишните няколко месеца. "Видяхте, че това не се отразява здравословно", подчерта бившият вицепремиер. Според него и БСП, и ДПС имат своите задкулисни договорки.

"Всеки си се бори за позиции в държавната администрация и всеки театрално го играе контра на разумните предложения. Това ще бъде за тяхна сметка, затова казвам, че няма да им се размине този път", каза още Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във