Банкеръ Daily

Георг Георгиев:

Опитите България да бъде охулена в Европарламента се провалиха

Опитите България да бъде охулена, да бъде обругана, да бъде показана в една светлина, която не е нейната, опити, които, за най-голямо съжаление, бяха инициирани от български евродепутати, се провалиха. Това коментара на заместник-министърът на външните работи и председател на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев по повод дебата за ситуацията с върховенството на закона в нашата страна, състоял се в Европейския парламент.

"Дебатът беше балансиран, очакванията да се демонстрира нещо, което не наблюдаваме ние като българи, не се състоя, но пък блесна тази коалиция между ДСБ и крайно левите, които не трябва да имат каквато и да е обща политическа платформа", заяви Георгиев в ефира на бТВ.

По негови думи докладът за нашата страна също е добре балансиран, като отбелязва и проблемите, но и напредъка за тяхното решение. "Господин Борисов е добре познат с решенията, които взима за диверсификацията на енергийните доставки, закупуването на оръжие и повишаването на доходите", каза зам.-министърът на външните работи.

"Истината трябва да бъде представена балансирано. Тогава, когато кажеш, че има проблем, трябва да кажеш и че се търси решение", заяви Георгиев по повод изказването на евродепутата Радан Кънев, че "мълчанието за случващото се в България е съучастие".

Младежката организация на ГЕРБ, поиска оставката на Иво Христов от "БСП за България" като народен представител заради обида на българските граждани. Повод за това стана изказването му: "Както сме го подкарали, нас преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това Дедо, след това Баце. Следващият пак трябва да бъде някакъв такъв - родителски надзор да осъществява над инфантилното българско население". Според Георгиев изказването на проф. Иво Христов е рецидив, тъй като преди това е нарекъл населението "дебилно" и това е основание да му бъде поискана остваката.

Председателят на младежката организация на ГЕРБ заяви, че в неговата партия за такива неща и при дори сянка на съмнение за простъпки се подава оставка. Не можело да става дума за сравнение между изказванията на премиера Бойко Борисов, който използва епитети като "тулупи" и "мисирки" към определени групи граждани, защото при него ставало дума за "безадресно говорене" и е било последвано от извинение. А в случая с проф. Иво Христов било целенасочено и част от теза за всички български граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във