Банкеръ Daily

Общество и политика

Оперната певица Соня Йончева стана посланик на УНИЦЕФ в България

Талантливата българска оперна певица Соня Йончева е новият национален Посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България. Тя ще бъде застъпник за правата на децата, включително правото на здравеопазване, образование, равенство, закрила, и ще насърчава социалните промени и участието на децата в изграждането на тяхното мечтано бъдеще.

"Подкрепата за УНИЦЕФ в България е много важна за мен. УНИЦЕФ дава глас на децата и създава по-добър свят, в който те могат да се развиват и да реализират собствения си потенциал. Да можеш да помогнеш и да си част от тази кауза е прекрасно. Аз съм израснала в България, стремейки се да стана оперна певица, и изпитвам силна лична ангажираност към децата в родината си", посочва Соня Йончева.

Оперната певица се присъединява към усилията на УНИЦЕФ България да повиши осведомеността за значението на образованието и в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите. Особено във времената на безпрецедентна криза и глобална пандемия, изкуството и музиката предлагат убежище и механизъм за справяне с "новото нормално".

От УНИЦЕФ съобщиха, че от 3 ноември  тя поема официалната си нова роля като национален посланик на УНИЦЕФ в България и заема място сред видни личности, които допринасят за мисията на УНИЦЕФ да промени живота на децата.

Соня Йончева се присъединява към националните посланици на добра воля на УНИЦЕФ в България - Елена Петрова и Владимир Ампов - Графа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във