Банкеръ Daily

Общество и политика

Онлайн кандидатстване за прием на първокласниците в София

Родителите на бъдещите първокласници в столицата могат да се информират за приема в училищата на сайта на Столичната община в рубриката "Образование", в раздела "Съобщения". Там са публикувани графикът за дейностите и прилежащите райони на училищата за прием за учебната 2020/2021 година. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София. 

Заявленията за прием в първи клас се приемат от 21 април до 21 май. От РУО отбелязват, че те могат да бъдат подавани и по електронен път. На сайта на всяко училище ще бъдат публикувани редът и начинът за приемането им онлайн - с електронната система на училището, или на електронна поща. Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на училището или на друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

На 1 юни в 17.00 часа ще бъдат обявени на електронните страници на училищата списъците с приетите ученици на първото класиране в училищата в София. Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във