Банкеръ Daily

Общество и политика

Омбудсманите на „Топлофикация - София“ да се отчитат на 2 месеца, предлага общинар от БСП

Иван Мечков

Обществените посредници на „Топлофикация – София“ да се отчитат пред общинските съветници от ресорната Комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на всеки два месеца. Това предложи общинският съветник от „БСП за България“ ген. Иван Мечков по време на обсъждането на избора на новите обмудсмани на столичното топлофикационно дружество. Предложението му бе подкрепено и прието с голямо мнозинство от Столичния общински съвет на вчерашното заседание.

Според Мечков контролът и отчетността са ключови за ефективната работа на всички общински дружества и предприятия. А Столичният общински съвет, като принципал, е задължен да изпълнява тези функции редовно и задълбочено.

Общинският съветник от „БСП за България“ доразви тезата си и с предложение във функциите на председателят на СОС да бъде вменено не само да разпределя докладите към постоянните комисии на общинския съвет, но и да контролира процеса по разглеждането и внасянето им за гласуване. Иван Мечков ще изготви проект за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Столичния общински съвет.

Конкретният повод за предложението на ген. Мечков е доклад от септември 2019 г., който още не е гласуван, свързан с инициативата на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва за именуване на улици на български военни със заслуги към страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във