Банкеръ Daily

Общество и политика

Октай Енимехмедов се кандидатира за депутат

Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет Ахмед Доган по време на национална конференция на ДПС, се кандидатира за депутат от Бургас. Инициативният комитет, издигнал кандидатурата му, се регистрира в Районната избирателна комисия.

Сред инициаторите е и братът на Октай – танцьорът Метин Енимехмедов, съобщава "Флагман". Документите, подадени в РИК, са били изрядни на този етап. Инициативният комитет в момента събира подписка в подкрепа на кандидатурата, която трябва да внесе в РИК до 3 сепетмври.

На предходните парламентарни избори Октай претърпя неуспешен опит да се кандидатира. Тогава в последния момент той беше заличен като претендент за народен представител, тъй като при проверката на ЕГН-тата на хората, подкрепили подписката, се оказа, че част от тях не са действителни. Тогава обаче броят на необходимите подписи беше 5000, докато сега е намален драстично – на 1000.

Октай Енимехмедов неколкоратно е заявявал публично желанието си да се занимава с политика. В момента той е под домашен арест в апартамента си в бургаския ж.к. „Славейков“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във