Банкеръ Daily

Общество и политика

Окончателният календар на европредседателството ще бъде обявен в сряда

Окончателният календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз за 2018 г. ще бъде приет от правителството в сряда.

"Календарът ще включва 299 официални събития в България по време на председателството в първите шест месеца на 2018 г. Правителството ще приеме утре и отчета на подготовката за председателството. Изпълнили сме изцяло мерките по подготовката. Предизвикателство за София ще бъде срещата на върха на лидерите на страните членки на ЕС и на Западните Балкани, която ще е на 16 и 17 май 2018 г. Работим в координация със Столична община и МВР, за да се използват всички канали за информация на гражданите за организацията на движението и промените", обяви ресорният министър Лиляна Павлова по време на семинар в Правец, организиран от Столичния общински съвет за проектобюджета на София за 2018 г. 

Тя посочи, че към България има огромни очаквания, защото  има четири "горещи картофа" - Брекзит, финансовата рамка на ЕС, миграцията и енергийния пакет.

"Предстои тежко и важно законодателство, което трябва да се приеме в ЕП през 2018 г., допълни тя. Председателството е възможност да покажем, че сме не само бенефициент на евросредства, а че сме достоен член на ЕС, който умее в моменти на криза да бъде балансьор или търсещият консенсус, посочи Павлова.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във