Банкеръ Daily

Бойко Рашков:

Около Юда се групираха хората, които крадоха 10-12 години държавата

"Около Юда се групираха онези, които крадоха 10-12 години държавата, където намерят, като африкански скакалци". Така заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков в коментир след гласуването на вота на недоверие, който свали правителството. 

"Няма по-спокоен протест от този днес, от този вчера. Няма случаи като лятото на 2020-а година под колоните на МС", отбеляза Рашков.

"МВР може да се ръководи така, че полицаите да не упражняват непозволено сила. Виждате как полицейските органи могат да се отнасят към мирнопротестиращи граждани", подчерта вътрешният министър, предаде Нова телевизия.

По думите му и за днес е имало сигнали за планирани провокации, но МВР е взело мерки.

Някои, които гласуваха днес на вота (на недоверие, бел. ред), са доволни, понеже се надяват, че няма кой да контролира изборната им търговия в следващите избори, които вероятно ще бъдат неминуеми.

По думите му машинното гласуване до голяма степен е гарантирало ограничаване купения вот.

"Това се оказа престъпление с невиждани размери. Не съм си представял, че в такъв мащаб е възможно да купуват човешките души, бедните хора, които да гласуват и да осигуряват депутатски места на някои от политическите парти. Трябва да се запази машинното гласуват, бюлетините там, където са по-малки населените места. Струва ми се, че миналата година всички познаха, с малки изключения ,че изборите са преминали честно", каза още той.

"Криминалният вот в нашата страна е сведен до едно поносимо ниво", подчерта Рашков. Той коментира и напускането на ИТН от коалицията.

"Допреди седмица-две ИТН се държаха като патнрьор в четворната коалиция, независимо от това, че имаше някои рзкъсвания, но все пак коалицията работеше", посочи Рашков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във