Банкеръ Daily

Общество и политика

Около 700 сигнала са подадени на телефон 112 след бурята в София

Около 700 сигнала са подадени на телефон 112 в понеделник вечерта, след силната буря в София. Над 430 от сигналите са били за наводнения. Най-тежка е била ситуацията в ниските места – подлезите и транспортните тунели. Подлезът на НДК е бил напълно блокиран, както и тези на "Лъвов мост", булевардите "Ботевградско шосе" и „България”. Това съобщи пред репортери кметът на столицата Йорданка Фандъкова. 

Около 50 л/кв.м дъжд са паднали на "Орлов мост", а в южните квартали - над 60 л/кв.м.

Градският транспорт се движи с нормално разписание и няма промени в маршрутите. Изключение прави само линия 63. Автобусите по нея минават през улица "Пушкин". Всички останали места са напълно проходими.

Вследствие на мълния е паднал таван на търговски обект в квартал "Гоце Делчев". При инцидента има леко пострадал човек.

По думите на Фандъкова шахтите по пътищата в столицата се чистят постоянно. Въпреки това, на много места те са били запушени.

Пороят е наводнил и мазета в театър "Сълза и смях". 

Критично е било състоянието на четири наводнени метростанции, но метровлаковете се движат нормално.

Бурята е предизвикала проблеми на строителните обекти по третия лъч в на метрото в "Овча купел". Работи се по отстраняването им.

28 екипа със 140 служители са се отзовавали на сигнали за наводнения през цялата нощ. Това съобщи директорът на столичната пожарна комисар Веселин Гетов. Първите сигнали за произшествия с подадени около 21.15 часа в понеделник. Екипи на Пожарна безопасност са оказали съдействие в "Пирогов", ВМА и болница "Надежда". Там са били наводнени сутеренни помещения. Пожарникари са помагали и на шофьори на много закъсали автомобили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във