Банкеръ Daily

Общество и политика

Около 55 хиляди автомобила са напуснали София на 22 и 23 май

Днес следобед отново бе регистриран натоварен автомобилен трафик към София. След трите почивни дни в столицата се очаква да влязат десетки хиляди автомобили.

Изключително интензивно е движението на входа на София от автомагистрала „Тракия“, както и от автомагистрала „Хемус“. По пътя, който води от Перник към столицата, са пуснати две платна за влизащите към София и само едно за излизащите от града, за да могат повече водачи да влязат без задръствания и изчакване.

През трите почивни дни в София са отчетени и доста пътнотранспортни произшествия, както и нарушения на скоростта, обясни пред БНР директорът на столичния КАТ комисар Любомир Костадинов.

Общо около 55 хиляди автомобила са напуснали София на 22 и 23 май и се очаква до края на днешния ден те да се завърнат в столицата. Поради това засиленото полицейско присъствие ще остане и през вечерните часове на деня.

Мерките, които са приети, са както по всички празници - с участието на жандармерия и охранителна полиция.

"Имаме разположени екипи, които следят за спазване на Закона за движение по пътищата, агресивното каране на водачите, скоростния режим, както и спирането в аварийните ленти“, каза още комисар Любомир Костадинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във