Банкеръ Daily

Общество и политика

Огнян Минчев се обиди на Трифонов, че го прикачи към "гербаджиите"

Огнян Минчев

Шоуменът Слави Трифонов ме е поставил в компания от колеги (с различни възгледи и поведение), за които твърди, че упражняваме свободното си слово "в полза на ГЕРБ". В мрака на невежеството всички котки са сиви. Това, че изказвам критични гледни точки за Трифонов, който се стреми да се преквалифицира от шоумен в политик - и по-точно се стреми да направи хибрид между двете - няма нищо общо с ГЕРБ, коментира политологът Огнян Минчев.

По-рано през деня лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви, че щом социолози и политолози го критикуват, означава, че е на прав път.

"Когато Недялко Недялков, Стойчо Стоев, Антоанета Христова, Валерия Велева, Татяна Буруджиева, Румяна Коларова, Нидал Алгафари, Огнян Минчев, Стъки и още много други знайни и незнайни воини на свободното слово, поставено в услуга на ГЕРБ, когато всички тези прекрасни хора започнат да говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че съм постъпил правилно", коментира лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод информацията, че няма да се кандидатира за депутат.

"Към ГЕРБ отношението ми се изгражда на същата критична основа на професионално наблюдение, която формирам и към всички останали политически играчи на сцената. Самият факт, че Трифонов си позволява да дава оценки на хора, чиято професия е да изследват политическия живот е още една проява на примитивна арогантност, с каквато се характеризира публичното му присъствие с каквото и да се е хванал. Понеже аз не съм специалист по турбо фолк и по лакърдии с червена точка, не съм се изказвал за постиженията на Трифонов в тези сфери", заяви Минчев на страницата си във Фейсбук. 

Според него "когато става дума за политика - нека господинът да бъде така добър да не прави забележки на хората, които си вършат работата като журналисти, коментатори и изследователи".

"Колегите на новия политик знаят, че не бива да го правят - не го прави нито Румен Радев, нито Бойко Борисов, нито Ахмед Доган, нито Корнелия Нинова. Сега какво? Трябва да привикваме, че новата звезда на политическия небосклон ще ни дава оценки между Тайсън кючек и Боят настана ли?", коментира Огнян Минчев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във