Банкеръ Daily

Общество и политика

Огнян Герджиков: Има "зелен рекет" и той е подхранван отвън

Румен Радев е по-различен президент от всички, които сме имали до момента. Така бившият служебен премиер и ексдепутат от НДСВ проф. Огнян Герджиков коментира първата година от мандата на президента. 

Герджиков посочи, че военната професия на Радев има своите плюсове. "Той е един дисциплиниран и отговорен човек и смятам, че той е един добър избор за президент", каза Герджиков пред NOVA, който бе назначен за служебен министър-председател именно от Румен Радев. 

"Ако бяхме президентска република, вероятно това, което казва той, щеше и да го прави. Но той няма тези лостове. Затова Румен Радев непрекъснато бие камбаната там, където вижда, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат. Смятам, че има неща, които не гарантират в достатъчна степен това, за което е направен законът. Наистина има известна опасност да се използва като бухалка", добави проф. Герджиков.

Бившият служебен премиер се спря и на казуса с изграждането на втори лифт в Банско, застрояването на Пирин и протестите на природозащитниците. 

"Споделям това, което доста хора афишират, че има "зелен рекет" и той е подхранван отвън, от държави, които имат развит туризъм. А България има прекрасни условия за туризъм, не само летен, но и зимен туризъм. И ние се самоспънахме в развитието на зимните курорти. Витоша е едно огромно богатство за София", каза Огнян Герджиков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във