Банкеръ Weekly

Общество и политика

Огледалце, огледалце...

Все си мислехме, че сме се наслушали на всякакви бисери от устата на бившия премиер Бойко Борисов, но днес той направо надмина себе си. При традиционно кратката си визита в парламента, лидерът на опозицията наблегна предимно на основополагащата за държавата тема за мъжката завист към неговата персона.

„Вече ми омръзна като наближат избори и започват всички да се правят на мъже. По-лошо от завистлив мъж няма. Моята съдба, за съжаление, така се нареди в последните години, че все някакъв мъж иска да прилича на мен. Изредиха се цяла плеяда кандидати за какво ли не. Просто ми омръзна. Завиждат ли, броят ли ни - не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките, искат да са като мен", изплака болката си пред парламентарните репортери Борисов.

Е, след това изказване очевидно ще се наложи да търсим още митични персонажи, на които да оприличим лидера на ГЕРБ . Досега той бе определян като Батман, Спайдърмен, Винету и други. След днешното му изказване, може да бъде сравнен единствено с царицата от приказката за Снежанка, която непрекъснато питала своето огледало дали има по-красива от нея. Общо взето, Борисов се държи по същия начин, но в мъжки вариант.

Както са казали мъдрите хора, щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно. Защото, от лидера на опозицията определено се очаква съвсем друго. Например да коментира адекватно някои действия на управляващите, които напоследък се оплитат като пате в кълчища. Да обърне внимание на случващото се около Сметната палата, на скандалното подаряване на вакъфските имоти или на абсурдните промени в Закона за потребителския кредит, прокарани от Виденовия министър Гечев. Нищо подобно от Борисов не чухме. Може би, защото банка му звучи като Банкя или пък недолюбва Сметната палата заради доклада за правителствения авиоотряд, ползван като такси на повикване.

Какво да се прави, явно за водача на българската парламентарна опозиция това са бели кахъри, докато най-сериозният проблем в държавата се крие в мъжката завист към многострадалната му персона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във