Банкеръ Daily

Мая Манолова:

Офисът на "Изправи се.БГ" е бил подслушван незаконно месеци наред

Офисът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" е бил подслушван незаконно месеци наред. Това обяви лидерът Мая Манолова.

Тя внесе искане за проверка в Бюрото за специални разузнавателни средства. Манолова твърди, че разполагат с документи, от които е видно, че подслушването е започнало по време на летните протести миналата година, а по една от преписките на 20 май тази година Специализираната прокуратура е поискала удължаване и е активна и към момента.

По думите на Манолова основанията за подслушванията са подозрение за организирана престъпна група, която цели държавен преврат, но липсват всякакви доказателства.

"Всъщност, от данните, които са изнесени, става ясно, че единственият инструмент, който се сочи от тази група "превратаджии" зад мен, е една пръскачка - една водна пръскачка, с която ще бъде извършен "държавен преврат", ще бъде вдигнато "въоръжено въстание" и ще има бунтове", посочи тя.

Манолова обяви, че ще поиска среща със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, за да го запознае с документите, а в следващия парламент ще инициира създаване на Анкетна комисия, която да разследва скандала с подслушването.

Тя определи като "добра новина" решението на Софийски районен съд да осъди бившия премиер Бойко Борисов за сумата от 10 000 лева за клеветнически твърдения срещу нея и увери, че ще дари парите за изграждане на детска площадка във Волуяк.

Бившият премиер беше осъден от Манолова за негови твърдения преди балотажа на кметските избори в София, че е правила цитирам "уйдурма с роми във Волуяк". Присъдата не е окончателна и може да се обжалва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във