Банкеръ Daily

Общество и политика

Официално: Няма Ебола в България

Няма заразен от ебола в България. Основните изводи от вчерашния ден са, че здравните ни власти притежават достатъчно информация и имат възможност да реагират адекватно в такива случаи.Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов на извънреден брифинг в Министерството на здравеопазването по повод случая с пациент със съмнения за ебола.

По думите му държавата в лицето на министерствата на здравеопазването и вътрешните работи, здравните власти и координацията между тях показва адекватна реакция и това, че може да се справи с всякакви предизвикателства.

"Това беше стрес тест, който показа, че България може да отговори на такова предизвикателство. Въпреки това ние ще засилим цялата система от мерки, за да можем да бъдем спокойни, че имаме готовността да посрещнем това нещо", каза още министър Москов.

Резултатите от изследванията на хоспитализирания във Военномедицинска академия пациент, не показаха съдържание на вируса ебола в кръвта му. Вчера следобед в столичната болница „Токуда" постъпи български гражданин с грипоподобни симптоми, който се оказа, че е пребивавал в последния месец в Сиера Леоне.

Facebook logo
Бъдете с нас и във