Банкеръ Daily

Премиерът Стефан Янев:

Официална делегация от Северна Македония ще пристигне у нас

Очакваме официална делегация от Северна Македония, водена от премиера на страната Зоран Заев, да пристигне в България в четвъртък. Това обяви в началото на правителственото заседание служебният министър-председател Стефан Янев.

"Надявам се да проведем разговори и в общата политическа картина, и в дълбочина и конкретика, в търсене на подходящи решения, които са в интерес на народите и на двете държави. Въпросите, които ще разглеждаме, са от особена важност и за двете страни. Надявам се, че практическите стъпки, които двете правителства можем да направим, по-късно да могат да намерят отражение в позиция, която ще бъде разгледана в българския парламент и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция и в интерес на европейската перспектива на всички страни от Западните Балкани", посочи Янев.

Служебният премиер коментира и дневния ред на заседанието, като подчерта, че решенията, които ще се вземат днес, доказват, че основната цел на служебния кабинет е да бъде в помощ на обществото. "Надявам се, че ще търсим позитивизма, за който говорим, за да избегнем негативния тренд да показваме само недостатъци на това, което сме заварили", допълни премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във