Банкеръ Daily

Десислава Атанасова:

Очевидно без първата политическа сила, трудно ще има кабинет

"Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси решаване на кризите с отговорност, то ние за пореден път ще демонстрираме не само самочувствие, но и факта, че имаме експерти, които можем да предложим за кабинет."

Това обяви след консултациите при президента Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя каза, че все още има възможности за разговори по някои приоритети. Добави още, че многократно са призовавали партиите да видят пред какви рискове е изправена страната, ако евентуално се стигне до нови избори.

Председателят на ГЕРБ заяви, че е очевидно, че без първата по сила политическа партия много трудно би се сформирал кабинет.

Десислава Атанасова добави, че дори предложената контактна група не се е приела с никакво разбиране от страна на партиите. Тя поясни, че всичко предложено от тях е било с цел да се търси мнозинство по определени теми и уточни, че това все още седи на масата като вариант. В заключение призова партиите хубаво да си помислят по въпроса.

От думите й стана ясно, че все още президентът не ги е информирал кога ще бъде връчен проучвателният мандат за формиране на правителство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във