Банкеръ Daily

Милен Любенов:

Очертава се правителство на опозиционните сили за една година

„Това, което се очакваше и от изявленията последната седмица, е, че в това Народно събрание се очертава едно анти-ГЕРБ мнозинство и това ще проличи и от избора на председател на парламента, който по всичко личи, че ще бъде излъчен от втората по големина парламентарна група“, коментира пред БНР  Милен Любенов, политолог, преподавател по политически науки, бивш секретар на президента Росен Плевнелиев.

Очертават се няколко консенсуса, по които ще се работи краткострочно, един от тях са по промени в Изборния закон, другите са свързани с възстановяване на върховенството на правото и с правосъдна реформа, за което разбира се, ще се изисква повече време. Затова според мен ще има правителство на опозиционните сили, за да изпълни тези приоритети, с по-кратък мандат, вероятно от една година и ще се отиде на нови избори“, смята още Любенов.

„Това, че правителството подаде оставка, без да се яви в парламента, е един стил на управление, който ние виждахме през цялото време и показва и отношението на Борисов към парламента. Те разбират, че са в много сериозна изолация, но все пак ще се опитат да предложат правителство", коментира още политологът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във