Банкеръ Daily

Даниел Лорер:

Очаквам до броени дни да имаме редовно правителство

До броени дни ще имаме редовно правителство, по мои изчисления. Също така ще знаем структурата на Министерски съвет и повечето имена на предложениете от различните партии министри.

Това заяви пред БТВ депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер. 

"Все още има много държавни предприятия. Те са били съществена част от българската икономика и вероятно още дълго време ще останат такива. С тях ще се занимава Министерството на държавните предприятия. За мен в дългосрочен план не трябва да има мега държавни холдинги - ДКК, ВиК холдинг, "Автомагистрали". Всички видяхме по какъв механизъм работят те и как на финала изчезват едни пари. При тези дружества има голяма непрозрачност и дори министър, който има желание да реформира това, не може да се справи. В дългосрочен план тези дружества трябва да се реформират и оздравят. Това е записано и в коалиционното споразумение. Едно разделяне на Министерството на икономиката цели постигането на по-голяма ефективност", коментира той идеята Министерството на икономиката ще бъде разделено на две - Министерство на иновациите и растежа и Министерство на държавните предприятия. 

"Всеки един министър трябва да е готов да работи на висока скорост, за да покажем резултатите, които очаква обществото. Изключително важно е да реформираме КПКОНПИ и тя да контролира работата на всяко едно министерство и министър. Предложили сме един човек от ПП да следи за работата на всяко едно министерство, защото все пак ние сме мандатоносители. Не знам каква е реакцията на другите партии по този въпрос. Българският избирател ни постави на първо място и ние носим отговорност. Това е идеята на това предложение. Ще видим дали ще се реализира и под каква форма", добави Даниел Лорер. 

"Нашата антикорупционна кампания ще бъде много силна. И в парламента, и в изпълнителната власт. Другото изключително важно нещо е ковид пандемията. Нашата цел ще е да обясним правилно и добре на обществото ползите от ваксинацията. Ние сме на второ място по смъртност в света. Това е потресаващо и е страхотна загуба за България. Аз съм изключително горд, че ПП ще носи отговорността за Министерството на здравеопазването. Никой друг не искаше това министерство. Борбата там ще е тежка, но ние ще я изнесем и с това ще допринесем за развитието на България", завърши Лорер. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във