Банкеръ Daily

Калоян Паргов по повод оставката на Елен Герджиков:

Очаквах повече от Борисов - да поиска оставката и на Фандъкова

Очаквах повече от Бойко Борисов – да поиска оставката не само на Елен Герджиков, но и на Йорданка Фандъкова. Това каза Калоян Паргов, председател на групата на БСП по време на заседание на Столичния общински съвет.

"Тази ситуация, която се случва днес, не е нова. Преди десет години имахме същия казус. Не мисля да се превръщам в защитник на Елен Герджиков. Най-малкото защото той е представител на управляващите, а аз на опозицията. Ще трябва да сме внимателни в квалификациите към всеки от нас. Има една българска поговорка – падналият приятели няма. Няма как да подминем факта, отчитайки начина, по който се управляваше Общинския съвет – формиране на дневния ред, питания и доклади на представители на опозицията, с начина, по който се подреждат заявки за изказвания, без значение електронната система, с начина, по който на миналата редовна сесия се промени балансът в една от комисиите'', заяви Паргов и уточни, че става дума за Комисията по архитектура.

Той поясни, че това е единствената, в която ГЕРБ-СДС и патриотите нямат мнозинство.

"Комисия, която има отношение към ключов проблем, този със застрояването. Ще обжалваме днес това решение. То противоречи с всички демократични принципни и с правилниците ни", изтъкна председателят на БСП-София. 

"Очевидно, че ГЕРБ, изправени пред невъзможността да се възпроизведат отново в национална власт, ще заложат на това да се окопават в местната влас не само в София, но и в цялата страната – предвид предстоящите избори през 2023 г.", заяви той.

Очаквах повече от г-н Бойко Борисов - не само г-н Герджиков да подаде оставка, а и г-жа Фандъкова да направи същото, по негово решение, за да можем да не чакаме 2 г. да решаваме проблемите на софиянци, а да направим това от раз с нови избори", каза още Паргов.

„Групата на БСП има решение, като основна опозиционна сила в СОС, да не подкрепя каквито и да е решения, включително кадрови, на управляващите, както винаги сме правили“, коментира Калоян Паргов. 

Във вторник Елен Герджиков подаде оставка като председател на Столичния общински съвет и като общински съветник от ГЕРБ. Вцера лидерът на партията Бойко Борисов се похвали, че той е поискал Герджиков да освободи всички постове, защото не се справял с работата си и не отговарял на критиките на общински съветници от опозицията, които критикуват управлението на кмета Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във